Хрупкави печени пилешки бутчета

от | 13 август 2024 | Рецепти

Продукти

  • 10 – 12 пилешки бутчета (става въпрос за долната част на бутчетата, наричани още „парти бутчета“),
  • 2 яйца,
  • 4 с.л. прясно мляко,
  • около 5 – 6 с.л. масло,
  • 1 ч.ч. хлебни трохи,
  • около 3 – 4 с.л. брашно,
  • сол на вкус,
  • 1/2 ч.л. червен пипер на „Шидеров“,
  • 1/2 ч.л. сушен риган на „Шидеров“,
  • 1 равна ч.л. чесън на прах на „Шидеров“,
  • 1/2 равна ч.л. къри на „Шидеров“,
  • 1/2 ч.л. черен пипер на „Шидеров“.

Всички подправки може да намерите тук в rozmarin.bg.

Начин на приготвяне

Фурната се загрява до 180 градуса. В чиния се смесват брашното и солта. В друга чиния се разбиват с вилица яйцата и млякото. На трето място се смесват хлебните трохи с всички подправки, като посочените количества на подправките са само ориентировъчни и могат да се нагодят според индивидуалния вкус. Маслото се стопява и се изсипва на дъното на тавичка за печене.

Всяко бутче се овалва много добре от всички страни първо в брашняната смес, после в яйчената и накрая в сместа от трохи и подправки. Оваляните бутчета се слагат в тавата върху маслото и после внимателно се обръщат, за да се намазнят и от другата страна. поставят се в предварително загрятата фурна и се пекат около 25 минути от едната страна, после се обръщат и се пекат още около 25 минути от другата страна. Все пак времето зависи от фурната. Готови са, когато придобият наситен златистокафяв цвят.

Сервирайте 2 – 3 бутчета на порция с гарнитура по избор – например свежа салата или пържени картофки.

Още от „Розмарин“

Еньовден – магията на билките и как да ги използваме за здраве

Еньовден – магията на билките и как да ги използваме за здраве

Лятото е времето, когато природата ни поднася своя най-богат дар – лечебните билки. Те ухаят, цъфтят, лекуват и вдъхновяват. Неслучайно именно през този сезон се чества и един от най-мистичните и дълбоко вкоренени в народната традиция празници – Еньовден. Макар и...

повече информация
Алое вера за пиене: ползи, употреба и съвети

Алое вера за пиене: ползи, употреба и съвети

Алое верата е едно от най-популярните растения в света, известно със своите лечебни свойства. Често се използва външно за облекчаване на изгаряния, рани и раздразнения на кожата, но през последните години все повече внимание привлича и вътрешният прием на сок от алое...

повече информация
Суперхрани за енергия и баланс: Мака, чиа протеин, моринга, грахов протеин и спирулина

Суперхрани за енергия и баланс: Мака, чиа протеин, моринга, грахов протеин и спирулина

В забързаното ежедневие все повече хора търсят естествени начини за поддържане на енергията, укрепване на имунитета и постигане на хормонален баланс. Суперхраните предлагат богатство от хранителни вещества, които могат да подпомогнат тези цели. В тази статия ще...

повече информация