Ако искате да приготвите този изискан десерт у дома, ще са ви необходими само няколко съставки и лесни стъпки. Дубайският шоколад впечатлява със своята комбинация от различни видове шоколад и ядки, които придават неповторим вкус и текстура. Ето как можете да го направите:
Съставки:
- 1 шоколад без захар;
- 1 шоколад (80% какао);
- 2 шоколадчета без захар (по 70 гр);
- 150 гр кадаиф;
- 80 гр масло;
- 200 гр пистачио крем.
Начин на приготвяне:
- Разтопяване на шоколадите
Започнете с разтопяване на шоколадите на водна баня, като разбърквате докато се получи гладка смес. Използвайте половината от разтопения шоколад, като го изсипете в гумена форма и го оставете в хладилника да се стегне за около 30 минути. - Приготвяне на кадаифа
Докато шоколадът стяга, запечете кадаифа в тиган с маслото, докато придобие златист цвят. Това ще добави хрупкава текстура към десерта. След това го смесете с пистачио крема, като се уверите, че кремът равномерно покрива кадаифа. - Сглобяване на десерта
Извадете стегналия шоколад от хладилника и добавете сместа от кадаиф и пистачио крем. Разпределете равномерно и залейте с останалия разтопен шоколад. Върнете обратно в хладилника или фризера, за да се стегне напълно. - Сервиране
Извадете охладения десерт от формата и го нарежете на парчета. Декорирайте с шамфъстъци или пистачио на прах, за да придадете допълнителен цвят и вкус.

Защо е толкова специален?
Този десерт е уникален, защото съчетава три вида шоколад с хрупкав кадаиф и кремообразен пистачио, което създава хармония между сладост, кремообразност и хрупкава текстура. Шамфъстъците и специфичните ориенталски съставки придават екзотичен вкус, който пленява сетивата. Разгледайте още много полезна информация в блога на онлайн магазин „Розмарин“.